بیماری که زیبایی شما را می گیرد!
به گزارش مجله کامپیوتر، اکثر بیماری های خودایمنی، مانند اسکلرودرمی در نتیجه عملکرد سیستم ایمنی که البته به نفع کل بدن نیست، شکل می گیرند. لازم به ذکر است که اسکلرودرمی یک نوع بیماری التهابی است که می تواند سبب تورم، احساس گرمی و حتی ایجاد بافت فیبروزی گردد.
هدی عین اللهی، متخصص پوست در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی مجله کامپیوتر درباره اسکلرودرمی اظهار کرد: معمولا اسکلرودرمی را به اصطلاح پوست سفت شده گویند که با رخ دادن این بیماری پوست فرد سخت، براق، سفت خواهد شد.
او اضافه کرد: درحال حاضر دو نوع اسکلرودرمی وجود دارد؛ یکی اسکلرودرمی موضعی ودیگری سیستمیک است. اسکلرودرمی موضعی در واقع بافت های زیرین پوست را درگیر می نماید که می تواند به شکل لکه ای یا مورفه آ (یا به شکل یک نوار سخت شده) باشد، اما در نوع سیستمیک تمام قسمت های بدن درگیر خواهد شد.
او درباره اسکلرودرمی لینه آر یا خطی بیان نمود: این نوع به صورت سفتی پوست ظاهر می گردد و خیلی زود در بدن پیشرفت می نماید. اگر این نوع اسکلرودرمی در ناحیه صورت دیده گردد، می تواند کاملا یک طرف صورت را سفت کند البته این نوع بیماری داخل بدن را درگیر نمی نماید و تنها روی ظاهر فرد تاثیر می گذارد.
عین اللهی درباره علل تاثیرگذار این نوع بیماری گفت: هنوز علت اصلی این نوع بیماری بدست نیامده، اما عواملی همچون خود ایمنی، زمینه ژنتیک، بعضی عوامل میکروبی از علل مؤثر در ایجاد این نوع بیماری هستند. مبتلا شدن به این بیماری در سنین زیر پنج سال و بالای 70 سال نادر است البته شیوع آن در سنین 35 تا 50 سالگی دیده شده است.
او افرود: اسکلرودرمی یک نوع بیماری التهابی است که می تواند سبب تورم، گرمی و حتی ایجاد بافت فیبروزی گردد. تا به امروز ارتباطی بین اسکلرودرمی با زمینه ژنتیک دیده نشده، اما گاهی استثنا هم وجود دارد.
عین اللهی درباره پیشگیری این نوع بیماری گفت: برای پیشگیری این نوع بیماری هنوز راهی شناخته نشده است. همین امر موجب شده خانواده ها نتوانند برای پیشگیری از آغاز بیماری کاری انجام دهند.
وی درباره علائم و نشانه های اسکلرودرمی بیان نمود: در اثر سرما یا گرمای هوا، انگشتان دست و پا، به رنگ آبی یا سفید درمی آیند. ریزش مو، سفتی و خشکی پوست، پوست به صورت غیرطبیعی به رنگ تیره و یا روشن دیده می گردد. خشکی و سفتی ساعد دست، توده های کوچک سفید رنگی در زیر پوست ظاهر می شوند. گاهی اوقات این توده ها مواد سفید رنگی همانند خمیر دندان را تراوش می نمایند. به جز این علائم مسائل پوستی، گوارشی، کلیوی، ریوی، قلبی، مفصلی و عضلانی هم رخ می دهد.
این متخصص پوست متذکر شد: علائم این بیماری بیشتر به صورت جلدی است که باعث ایجاد زخم های پوستی و سفتی آن می گردد. البته سفتی به سرعت پیشرفت نموده و حتی پوست را تیره می نماید. به تدریج پوست فرد بیمار ظاهری بد به خود می گیرد. چین های عمودی دور لب افزایش پیدا می نماید و هنگام باز و بسته شدن دهان فرد دچار مشکل می گردد.
وی درباره درمان این نوع بیماری اظهار کرد: فرد بیمار به تنهایی نمی تواند بیماری خود را درمان کند. بهتر است فورا برای بهبودی کامل به پزشک مربوطه مراجعه کند تا با استفاده از داروهای مناسب که برای فرد بیمار تجویز می گردد، این نوع بیماری برطرف گردد.
منبع: باشگاه مجله کامپیوتر
منبع: همگردی