درمان خانگی کم خونی (درمان کم خونی در طب سنتی)
به گزارش مجله کامپیوتر، از روشهای درمان خانگی کم خونی در طب سنتی مصرف مغزهای گیاهی مانند بادام، پسته و فندق است. مصرف آب انار، لبو، تخم گشنیز و شربت عسل نیز مفید است.
کم خونی چیست؟
آنمی یا کم خونی زمانی بروز میکند که میزان هموگلوبین در خون پایینتر از حد نرمال و طبیعی باشد. بنابر گزارش سازمان بهداشت دنیای حدود 25 درصد از مردم دنیا از کم خونی رنج میبرند که نیمی از این میزان به کمبود آهن در افراد مربوط می گردد. معمولا خانمها به دلیل خونریزی ماهانه، بچه ها در سنین رشد و خانمهای باردار بیشتر در معرض کم خونی قرار دارند. به طور کلی اگر به هر دلیلی تعداد گلبولهای قرمز بدن کم گردد مثلا به دلیل خونریزی، نارساییهای مادرزادی در ساخت و تشکیل گلبولهای قرمز، کمبودهای تغذیهای، عفونتها، اختلالات خونریزی و غیره، خون بیشتری ضروری است تا همان مقدار احتیاج بافت به اکسیژن را نقل و انتقال دهد. با توجه به اینکه حجم خون بدن انسان معین است، لذا همان مقدار خون بایستی مسافتهای بیشتر را برای همان کار طی کند و در چنین شرایطی تپش قلب برای جبران کم خونی بیشتر شده و ضربان آن افزایش مییابد.
نشانهها و علائم کم خونی
رنگ پریدگی
یکی از مهمترین علائم کم خونی رنگ پریدگی است، چرا که تعداد گلبولهای قرمز در حال گردش در خون کم میگردد.
افزایش ضربان و تپش قلب
از دیگر نشانههای کم خونی، تپش قلب و افزایش ضربان قلب است. ماهیچههای قلب جهت جبران میزان کم هموگلوبین، کوشش بیشتری انجام داده و نتیجه این کوشش بیشتر به صورت تپش شدید قلب حس میگردد.
تنگی نفس
گلبولهای قرمز خون اکسیزن را به تمام بافتهای بدن میرسانند. اگر به هر دلیلی میزان این هموگلوبینها در سطح بدن کاهش یابد در انتقال اکسیژن به بافتهای بدن اختلال پیش آمده و تنگی نفس را منجر میگردد.
احساس خستگی، سردرد و سرگیجه، تحریک پذیری به عوامل محیطی، چرت زدن از دیگر علائم کم خونی بوده و در حالات شدید دردی در قفسه سینه به وجود میآید که به آن آنژین گفته میگردد.
روشهای درمان خانگی کم خونی
به منظور درمان کم خونی چه به شیوه خانگی و با یاری طب سنتی و چه با داروهای شیمیایی ضروری است ابتدا علت کم خونی تشخیص داده گردد. بعضی روشهای درمان خانگی کم خونی عبارتند از:
- مغز بادام
بادام منبع غنی از آهن و عناصر کمیاب است. به منظور درمان خانگی کم خونی، بایستی یک شب تا صبح 8 تا 10 دانه بادام را در آب بخیسانید. سپس بادامها را پوست کنده و آنها را پودر نمایید. سپس بادامهای آسیاب شده را با یک لیوان شیر داغ مخلوط نموده و به چای چای در وعده صبحانه از آن استفاده نمایید. همچنین جهت تاثیر بیشتر میتوان به آن عسل و عصاره نیشکر اضافه کرد. عصاره نیشکر منبع غنی آهن و انواع ویتامینها به ویژه ویتامینهای گروه B میباشد.
- مغز پسته
پسته نیز به دلیل غنی بودن از آهن یکی دیگر از شیوههای درمان خانگی کم خونی است. برای درمان کم خونی به این روش استفاده از معجون زیر توصیه میگردد.
یک لیوان شیر + 2 تا 3 عدد بادام و پسته آسیاب شده + مقداری زعفران + پودر هل، جوز هندی و دارچین به میزان دلخواه را با یکدیگر مخلوط نموده قبل از خواب میل گردد.
- مغز فندق
کسانی که دچار کم خونی هستند یک روز در میان بعد از وعده غذایی پنج تا شش عدد فندق خام بخورند.
- شربت بارهنگ
نوشیدن روزانه 3 تا 5 فنجان شربت بارهنگ برای رفع نمودن کم خونی بسیار مفید است.
- آب انار
مصرف نصف فنجان آب انار تازه + مقداری پودر دارچین + یک قاشق چایخوری عسل بسیار مغذی و انرژیزا بوده و در درمان کم خونی مفید است. همچنین میتوان یک قاشق چایخوری دانه آسیاب شده انار را با یک فنجان شیر مخلوط و روزانه مصرف نمود.
- تخم و برگ تازه گشنیز
پودر آسیاب شده تخم گشنیز دارای فیبر، آهن و عناصر کمیاب مغذی برای انسان است. به منظور درمان خانگی کم خونی میتوان دو قاشق چایخوری از پودر تخم گشنیز را با یک فنجان آب مخلوط نموده و به مدت 2 تا 3 دقیقه جوشانده گردد. سپس آن را صاف نموده و با عسل و شیر مصرف گردد.
- کلم
یکی دیگر از راهکارهای درمان خانگی کم خونی، مصرف برگهای کلم سبز و قرمز به صورت خام میباشد. برگهای کلم دارای کلسیم و گوگرد فراوان بوده و بسیار برای کم خونی مفید است.
درمان کم خونی در طب سنتی
به منظور درمان کم خونی به روش طب سنتی مصرف بعضی غذاها توصیه میگردد که عبارتند از:
1- مصرف مداوم سوپ گندم
2- مصرف روزانه شربت عسل
3- مصرف روزانه 7 عدد بادام
4- خوردن لبو (چغندر) به میزان یاد
5- مصرف سیب قرمز به همراه عرق بیدمشک و عسل
به طور کلی میتوان گفت، داشتن تغذیه خوب و مناسب همراه با گیاهان دارویی می تواند بسیاری از مسائل و ناراحتیها را معالجه و درمان کند و رفع نمودن کم خونی و عوارض آن یکی از آنها میتواند باشد.
منبع: setare.com