فستیوال سازهای بادی ریسک بزرگی دارد ، هنوز قابلیت های مختلف این سازها شناخته نشده است

به گزارش مجله کامپیوتر، مدیر فستیوال بداهه نوازی و تک نوازی سازهای بادی درباره فستیوال تک نوازی و بداهه نوازی شرح داد.

فستیوال سازهای بادی ریسک بزرگی دارد ، هنوز قابلیت های مختلف این سازها شناخته نشده است

به گزارش خبرنگار ، سومین دوره فستیوال بداهه نوازی و تک نوازی ساز های بادی با حضور تعدادی از نوازندگان داخلی و خارجی از اول تا ششم شهریورماه به مدیریت رامین صدیقی در فرهنگسرای نیاوران تهران برگزار می گردد. جدول برنامه های این فستیوال نیز به تازگی منتشر شده است.

در دوره نخست این فستیوال شب های تک نوازی پیانو و در دوره دوم شب های بداهه نوازی زهی و زخمه ای مورد توجه قرار داشتند.

رامین صدیقی مدیریت فستیوال تک نوازی و بداهه نوازی ساز های بادی در مورد هدف این جشنواره به خبرنگار ،گفت: جشنواره ما در هر دوره ادای احترامی به بداهه نوازی است. این تم اصلی جشنواره است و ما در هر دوره با موضوع خاصی کار را جلو می بریم.

وی اضافه نمود:ما در حد فستیوال می توانیم کار هایی را برای ساز های مختلف انجام دهیم چرا که نمی گردد در این موقعیت ها فعالیت آموزشی گسترده انجام داد. در دوره اول کارمان را با تک نوازی پیانو شروع کردیم، در دنیای دوم سراغ خانواده ساز های زهی و زخمه ای رفتیم و در دور سوم خانواده ساز های بادی را مورد توجه قرار می دهیم. در هر دوره فستیوال، موضوع دوره بعدی جشنواره مشخص می گردد.

صدیقی درباره دوره بعدی این فستیوال اظهار کرد: در دوره بعد و پس از سه سال تجربه تک نوازی، وارد دو نوازی بداهه می شویم؛ در سال های بعد سه نوازی و در صورتی که عمر جشنواره کفاف دهد، در سال دهم، وارد گروه نوازی می شویم؛ به این ترتیب که هر گروهی با هر ترکیبی می تواند در جشنواره شرکت کند.

وی درباره بی توجهی به آموزش و استفاده از ساز های بادی اعلام کرد: علت اینکه به ساز های بادی توجه نمی گردد، جنس این ساز است. هنوز قابلیت هایی که این ساز دارد، کشف نشده است و موزیسین ها در آهنگسازی به عنوان یک ساز جبری از آن استفاده می نمایند. به عبارت بهتر ساز های بادی فقط در بخشی از موزیک اجرا می گردد و در بخش های دیگر بدون استفاده می ماند؛ساز های بادی ریسکی بود که ما آن را قبول کردیم.

صدیقی گفت:این جشنواره می تواند یاری کند قابلیت های این ساز با ترجمانی که هر کدام از نوازندگان دارند، کشف گردد. اگر فستیوال بتواند همین تاثیر ساز های بادی را در موسیقی روشن کند، نه تنها رسالت خود را انجام داده ،، بلکه بیش از حد وظیفه خود جلو رفته است.

مدیر سومین فستیوال تک نوازی و بداهه نوازی ساز های بادی در ادامه به جزئیات جشنواره اشاره نمود و گفت: ما در کنار این فستیوال کارگاه های آموزشی داریم و در تمام روز های جشنواره، هنرمندان در طول روز کارگاه های آموزشی برگزار می نمایند؛ این کارگاه ها هم در زمینه بداهه نوازی، هم در تکنیک های ساز های بادی برگزار می گردد.

وی ادامه داد:جشنواره هر روز از ساعت 14 تا خاتمه شب ادامه دارد. نمایش فیلم مستند را هم دربرنامه جشنواره قرار داده ایم؛ فیلم هایی که پخش می گردد، متناسب با موضوعات هر روز و تِم اصلی جشنواره یعنی ساز های بادی است که هر روز به مدت دو ساعت قرار هایی داریم تا علاقه مندان بتوانند با هنرمندان ملاقات مستقیم داشته باشند. بعضی هنرجویان شاید نتوانند در کلاس و جلوی دیگران سوالاتشان را مطرح نمایند، این فرصت ملاقات یک به یک را برای حل این موضوع قرار دادیم که بچه ها با هنرمندانی که درجشنواره حاضر هستند، تبادل نظر نمایند.

صدیقی ادامه داد: فستیوال کوشش می نماید بچه هایی که استعداد دارند را معرفی کند؛ بنابراین ما هر شب مانند دو دوره قبل اجرای پیشواز داریم. طی این اجرا که حدود ده دقیقه خواهد بود، نوازنده های جوانِ ایرانی فرصت دارند مقابل مخاطبانی که موسیقی را جدی دنبال می نمایند، اجرایی کوتاهی داشته باشند که پس از این اجرا کنسرت های اصلی شروع می گردد.

طبق برنامه ریزی های انجام گرفته، برنامه اجراهای سومین فستیوال بداهه نوازی و تک نوازی سازهای بادی به ترتیب زیر اعلام شده است:

آدینه اول شهریور: Hakon Kornstad و Francesco Cafiso

شنبه دوم شهریور: سهیل پیغمبری و Sha

یکشنبه سوم شهریور: Simon Wyrsch و مونا مطبوع ریاحی

دوشنبه چهارم شهریور: Anders hagberg و Yuri honinig

سه شنبه پنجم شهریور: David prez و Klaus Gesing

چهارشنبه ششم شهریور: Adam pieronczyk و Markus Stockhausen به همراه اجرای اختتامیه

برنامه کارگاه های نوازندگی ساز بادی و بداهه نوازی

آدینه اول شهریور: مونا مطبوع ریاحی

شنبه دوم شهریور: Francesco Cafiso

یکشنبه سوم شهریور: Anders hagberg و Sha

دوشنبه چهارم شهریور: Adam pieronczyk

سه شنبه پنجم شهریور: Markus Stockhausen

چهارشنبه ششم شهریور: Klaus Gesing

برنامه بخش ملاقات با هنرمند

آدینه اول شهریور: سهیل پیغمبری و Hakon Kornstad

شنبه دوم شهریور: مونا مطبوع ریاحی و Francesco Cafiso

یکشنبه سوم شهریور: Klaus Gesing و Sha

دوشنبه چهارم شهریور: Simon Wyrsch و Adam pieronczyk

سه شنبه پنجم شهریور: Markus Stockhausen و Yuri honinig

چهارشنبه ششم شهریور: Anders hagberg و David prez

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "فستیوال سازهای بادی ریسک بزرگی دارد ، هنوز قابلیت های مختلف این سازها شناخته نشده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فستیوال سازهای بادی ریسک بزرگی دارد ، هنوز قابلیت های مختلف این سازها شناخته نشده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید