بروکینگز: چرا ترامپ در ایالت های کلیدی در حال واگذار کردن میدان به بایدن است؟
به گزارش مجله کامپیوتر، موسسه بروکینگز در تحلیلی به علت پیشی دریافت نامزد دموکرات ها از رئیس جمهور آمریکا در نظرسنجی ها پرداخته و نتیجه انتخابات این کشور را به نتیجه تصمیم ترامپ در بازگشایی اقتصادی و اجتماعی آمریکا مرتبط دانسته است.
به گزارش گروه بین الملل مجله کامپیوتر، در حالی که توجه آمریکایی ها به همه گیری کووید-19 معطوف شده، رقابت های انتخابات ریاست جمهوری پیش رو بی سروصدا در حال انجام است و بیشتر اخبار برای دونالد ترامپ خوشایند نیست.
موسسه بروکینگز که یکی از قدیمی ترین اتاق فکرهای آمریکایی مستقر در واشنگتن است در گزارشی به تحلیل وضع موجود پرداخت و نوشت: بعد از حرکتِ در اغلب موارد رو به بالا در ماه مارس، رضایت از عملکرد ترامپ در خصوص بحران کرونا به میزان ابتدای این بحران بازگشته است. رضایت از نحوه عملکرد وی در خصوص اشتغال هم همین فرایند را طی کرده است.
رئیس جمهور آمریکا در نظرسنجی های ملی با اختلاف بیش از 5 درصد رقیب خود، جو بایدن، معاون رئیس جمهور سابق آمریکا را دنبال می کند. یک بررسی جدید نشان داد رئیس جمهور آمریکا جایگاه خود را بیشتر در ایالت های کلیدی (ایالتی که هیچ کدام از دو حزب اصلی و نامزدهای آنان پشتیبانی قاطع در آن ندارد) نسبت به ایالت های یک پارچه دموکرات یا جمهوری خواه، از دست داده است.
بنابراین جای تعجب نیست که جو بایدن در 5 ایالت از 6 ایالت محل رقابت اصلی شامل پنسیلوانیا، میشیگان، ویسکانسین، فلوریدا و آریزونا پیشتاز است و در کارولینای شاقتصادی هم پابه پای ترامپ پیش می رود. به علاوه این که در ایالت های اوهایو، آیووا و جورجیا که ترامپ باید با فاصله از رقیبش جلو باشد، رقابت تنگاتنگ است.
در ادامه تحلیل بروکینگز آمده است: همانطور که انتخابات سال 2016 نشان داد، همه اینها ممکن است تغییر کنند. سوال این است که آیا رئیس جمهور ترامپ طوری میدان را در میان عناصر اصلی ائتلافش از دست خواهد داد که بازپس دریافت آن برایش سخت باشد؟
بخش هایی از این ائتلاف-پروتستان های اوانجلیک سفیدپوست و سفیدپوستانی که تحصیلاتشان به کالج هم نمی رسد-پشت وی را هرگز خالی نخواهند کرد. اما شواهد نشان می دهد گروه های دیگر دچار تردید شده اند. به طور مثال ترامپ توانست هیلاری کلینتون دموکرات را در سال 2016 با 7 درصد (52-45) در گروه سنی 65 سال و بالاتر پشت سر بگذارد. در حالی که جدیدترین نظرسنجی ان بی سی/وال استریت ژورنال نشان داد بایدن با اختلاف 9 درصد (52-43) در این گروه سنی از ترامپ پیش است. از آن جا که این گروه سنی بیشتر از سایر گروه ها در انتخابات مشارکت دارد، تغییر در همین گروه به تنهایی می تواند امید ترامپ را در ایالت هایی که رقابت در آنها شدید است، به ناامیدی تبدیل کند.
در حالی که ترامپ برای بازگشایی اقتصاد آمریکا فشار می آورد، افراد سالخورده که برایشان از بین رفتن کامل بیماری کرونا نسبت به بازگشت به کار در اولویت است، نارضایتی خود را بروز می دهند. همانطور که مفسران هم گفته اند، این همه گیری بین بازنشستگان و کارگران میانسال کم سواد که نمی توانند دورکاری کنند و زندگیشان به چک حقوقی دوره ای وابسته است، اختلاف ایجاد کرده است. ترامپ برای پیروزی باید حمایت هر دو گروه را جلب کند اما جلب رضایت یک طرف بدون آن که گروه دیگر را خشمگین کند، کار ساده ای نیست.
اما دردسر ترامپ به همینجا ختم نمی شود. وی با ادامه فرایندی که اولین بار در انتخابات میان دوره ای سال 2018 نمایان شد، در حال از دست دادن جایگاه خود بین زنان سفیدپوست طبقه کارگر آمریکاست؛ کسانی که در انتخابات سال 2016 با اختلاف 27 امتیاز از وی حمایت کردند.
از آن جا که نظر رای دهندگانی که تحصیلات دانشگاهی دارند نسبت به ترامپ از زمان روی کار آمدن وی، بد شده است، او حمایت قاطع طبقه کارگر سفیدپوست را به طور کامل نیاز دارد تا بتواند در انتخابات پیروز شود. رای مردان این طبقه به تنهایی کافی نیست، او به رای همسران و دختران مردان طبقه کارگر برای پیروزی نیازمند است.
گرچه معین دقیق علت این که چرا زنان طبقه کارگر در حال کنار گذاشتن دونالد ترامپ هستند، امکانپذیر نیست اما برخی فرضیه ها با شواهد موجود سازگار است. زنان نسبت به مردان به مسائل بهداشت و درمان اهمیت می دهند و احتمالاً از این که می بینند رئیس جمهورشان چندان به این مسائل اهمیت نمی دهد، ناامید شده اند. احتمالاً زنان بیشتر از مردان معتقد هستند که بازگشایی اقتصاد آمریکا زود است و اظهارات عمومی رئیس جمهور در دوران بحران متناقض و حتی مضر بوده است.
بروکینگز در سرانجام نوشت: این رویه های منفی قطعاً قابل تغییر است. هنوز تا انتخابات 6 ماه زمان هست، زمانی که در تقویم سیاسی قابل توجه است. ترامپ در حال شرط بندی ادامه حیات سیاسی خود بر روی پیامدهای بازگشایی اقتصادی و اجتماعی آمریکاست. اگر همه چیز خوب پیش برود و مردم بتوانند بر سر کار و به جامعه بازگردند بدون آن که ابتلا در این کشور فرایند صعودی پیدا کند، حامیان مردد وی احتمالاً به سویش بازمی گردند. اما اگر اوضاع بد پیش برود، آنها احتمالاً تنها اعضای ائتلاف سال 2016 ترامپ نیستند که کشتی توفان زده وی را به سمت مقصدی امن تر ترک می کنند.
منبع: خبرگزاری فارس