معرفی انواع کباب و مواد تشکیل دهنده هر کدام
به گزارش مجله کامپیوتر، انواع کباب ها غذاهایی کاملا ایرانی هستند که هواداران زیادی داشته و می توان به جرئت گفت خوشمزه ترین طعم را دارند. آشپزی ایرانیان حرف نداشته و همواره این را ثابت کردند که می توانند برترین و خوشمزه ترین غذاها را آماده نمایند.
در این مطلب تصمیم داریم تا در رابطه با انواع کباب صحبت کنیم. تا انتهای این سفر خوشمزه با ما همراه باشید.
آشنایی با انواع کباب در ایران و مواد تشکیل دهنده آن ها
ایران جغرافیای خاصی داشته و شما می توانید انواع و اقسام سلیقه ها را در این کشور مشاهده کنید. این علتی است برای اینکه انواع مختلفی از کباب به وجود آمده و هر کدام از مواد خاصی تشکیل شدند.
قبل از اینکه بخواهیم تمامی این کباب ها را به شما معرفی کنیم باید به این نکته اشاره کنیم که درست کردن کباب ها اصلا کار راحتی نبوده و برای اینکه بخواهید آن را به صورت یکدست بپزید باید از دستگاه کباب پز صنعتی استفاده نمایید. این دستگاه کبابی را به شما تحویل می دهد که هیچ گونه سوختگی یا خامی نداشته باشد.
حالا زمان آن رسیده تا با انواع کباب آشنا شوید:
کباب کوبیده
اولین و پرهوادارترین کباب، کباب کوبیده است. این اولین گزینه ای است که هر ایرانی انتخاب خواهد نمود چرا که طعم فوق العاده ای داشته و می تواند احساس رضایت را ایجاد کند. می توان به جرئت گفت که این نوع از کباب با هر ذائقه ای جور بوده و حتی افرادی که نسبت به غذا سخت گیر می باشند نیز آن را دوست خواهند داشت.
در رابطه با گوشتی که در این کباب مورد استفاده قرار می گیرد باید بگوییم که از گوشت قلوه گاه گوسفند یا راسته گوساله، کباب کوبیده درست خواهد شد. این گوشت ها از لذیذترین قسمت های گوشت قرمز بوده و لطافت خاصی دارد.
گوشت گوسفندی به علت طعم فوق العاده ای که دارد، بیشتر در پخت کباب کوبیده مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد تشکیل دهنده کباب کوبیده:
- گوشت چرخ نموده گوسفندی
- نمک
- فلفل
- زعفران
کباب بختیاری
حتما نام کباب بختیاری را میان انواع کباب زیاد شنیدید. یکی از پرهوادارترین گزینه ها، بختیاری است. کباب بختیاری به شکل جالبی به وجود آمده است. در گذشته و زمانی که برای یکی از ایل های بختیاری مهمان آمده بود، تصمیم گرفتند تا برای مهمانان کباب آماده نمایند ولی با مشکل کمبود گوشت قرمز برخورد کردند. به همین علت از گوشت مرغ نیز استفاده نموده و به صورت ترکیبی این کباب را پختند.
از همان جا بود که کباب بختیاری به وجود آمد. اتفاقا خیلی مورد استقبال قرار گرفته و اکنون بسیار معروف است.
مواد تشکیل دهنده کباب بختیاری:
- گوشت گوسفندی
- فیله مرغ
- کره
- روغن مایع
- زعفران
- پیاز
- زردچوبه
- فلفل
- نمک
کباب چنجه
حتما نام کباب چنجه را شنیدید. مطمئن باشید اگر یک بار این کباب را امتحان کنید، طعم آن را فراموش ننموده و به هوادار پر و پا قرص آن تبدیل خواهید شد. به راحتی می توانید این کباب را در منزل نیز آماده کنید ولی باید مواد را به قدری مخلوط کنید که هنگام پخت از سیخ جدا نشوند. حتی می توانید برای سیخ گرفتن آن از دستگاه کباب گیر اتوماتیک استفاده نمایید تا کارتان راحت شده و کبابی عالی را آماده نمایید.
مواد تشکل دهنده کباب چنجه:
- گوشت سردست گوسفند به صورت کاملا خورد شده (تقریبا 2 سانتی متر)
- روغن زیتون
- نمک
- پیاز رنده شده
- فلفل
- آبلیمو
کباب قفقازی
یکی دیگر از انواع کباب، قفقازی است. این کباب شباهت بسیار زیادی به کباب بختیاری دارد. یعنی در کباب قفقازی نیز از گوشت قرمز و گوشت مرغ، به صورت ترکیبی استفاده می نمایند. تنها تفاوتی که میان کباب بختیاری و کباب قفقازی وجود دارد این است که در قفقازی از فلفل دلمه ای و پیاز نیز استفاده شده و هنگام سیخ گرفتن کباب، این دو مورد نیز به آن اضافه خواهند شد. سس استفاده شده برای طعم دار کردن این دو کباب نیز با یکدیگر تفاوت دارد.
مواد تشکیل دهنده کباب قفقازی:
- گوشت گوسفندی یا گوساله
- فیله مرغ
- فلفل دلمه
- فلفل سیاه
- پیاز
- روغت زیتون
- زعفران
- نمک
- ماست چکیده
کباب دنده
کباب دنده یا شیشلیک، هواداران خیلی زیادی داشته و هواداران این کباب معتقدند اگر یک بار طعم آن را احساس کنید دیگر سراغ هیچ نوع کباب دیگری نخواهید رفت. اصالت کباب دنده به کرمانشاه برمی گردد و به نوعی می توان گفت غذای محلی این شهر محسوب می گردد.
در کباب شیشلیک از دنده گوسفند استفاده می گردد که گوشت بسیار لذیذی دارد. البته شما می توانید از فر کامبی اون هم برای پخت کباب دنده بهره ببرید. این فر در رستوران ها بسیار پرهوادار می باشد؛ زیرا این دستگاه دارای تکنولوژی بسیار پیشرفته ای بوده و شما با استفاده از آن می توانید گوشت را به صورت آبدار بپزید.
مواد تشکیل دهده کباب دنده یا کباب شیشلیک:
- دنده گوسفند
- نمک
- سیر
- برگ مو
- پیاز
- ماست چکیده
- روغن مایع
- فلفل سیاه
کباب برگ
کباب برگ یکی دیگر از انواع کباب است که در ایران و در کل دنیا هواداران بسیار زیادی دارد. طعم فوق العاده و استثنایی این کباب باعث می گردد تا دوست داران آن تنها برای سفارش این غذا، حداقل چند روز در ماه به رستوران بروند.
گوشت راسته گوسفند یا گوساله برای پخت کباب برگ استفاده می گردد. برای پخت آن باید گوشت ها را به صورت ورقه های بسیار نازک برش داده و نهایتا به یاری یک چاقو تیز به خوبی آن را بکوبید تا صاف و یک دست شوند. نهایتا سس مورد نظر را به آن اضافه نموده و روی سیخ قرار می دهید.
مواد تشکیل دهنده کباب برگ:
- گوشت های صاف و یک دست شده
- پیاز نگینی شده
- نمک
- فلفل
- زعفران دم نموده
کباب ترش
کباب ترش دقیقا مانند نام آن ترش بوده و این طعم متفاوت علتی است برای اینکه خیلی از افراد دوست داشته باشند تا آن را امتحان نمایند. کباب ترش یا ترشه کباب، غذای محلی منطقه ها شمالی کشور مانند گیلان و مازندران است.
مواد تشکیل دهده ترشه کباب یا کباب ترش:
- گوشت گوسفندی یا گوساله
- سبزی (ترخون، چوچاق، مرزه، گشنیز و جعفری)
- رب انار
- پیاز
- گردو به صورت آسیاب شده
- فلفل
- سیر
- نمک