دمپختک بلغور با مرغ و لوبیا سبز

به گزارش مجله کامپیوتر، دمپختک بلغور با مرغ و لوبیا سبز یک غذای مقوی و خوشمزه با لوبیا سبز است که می توان آن را به عنوان یک وعده غذایی کامل برای و سرو کرد. دمپختک بلغور به سادگی و در مدت زمان کوتاهی آماده می گردد. در این مقاله از در ما طرز تهیه دمپختک بلغور با مرغ و لوبیا سبز را به شما آموزش می دهیم و فوت و فن های خوشمزه شدن این را نیز با شما در میان خواهیم گذاشت.

دمپختک بلغور با مرغ و لوبیا سبز

مواد لازم جهت طرز تهیه دمپختک بلغور با مرغ و لوبیا سبز

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
سینه مرغ1 عدد
بلغور گندم2 لیوان فرانسوی دسته دار
لوبیا سبز (خرد شده)2 لیوان فرانسوی دسته دار
گوجه فرنگی3 عدد میانه
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
روغنبه میزان کافی
نان یا سیب زمینیبرای ته دیگ دمپختک بلغور
ترشی و ماستبرای سرو دمپختک بلغور

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت دمپختک بلغور و مرغ و لوبیا سبز: 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه دمپختک بلغور با لوبیا سبز و سینه مرغ

برای تهیه دمپخت لوبیا سبز با مرغ و بلغور گندم مطابق مراحل زیر عمل کنید و آن را به سادگی و در مدت زمان کوتاهی تهیه کنید. در این مدل دمپختک جایگزینی بلغور به جای برنج هم ارزش غذایی آن را بالاتر می برد و هم از نظر مالی یک غذای به صرفه تر است. مردم ترکیه بسیار از غذاهای اصلی خود را با بلغور گندم درست می نمایند.

مرحله اول: بلغور گندم را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه دمپختک بلغور با سینه مرغ، بلغور گندم را باید آماده کنید. ابتدا بلغور گندم را به دقت پاک کنید. سپس زیر آب آن را بشویید. بلغور گندم را برای یک ساعت در آب سرد قرار دهید تا کاملا خیس بخورد.

برای تهیه بلغور گندم به روش و اینترنتی از طریق فروشگاه های می توانید اقدام کنید.

مرحله دوم: لوبیا سبز را آماده کنید و بپزید

در دومین مرحله به سراغ لوبیا سبز بروید و قسمت ابتدایی و پایانیی آن را جدا کنید. لوبیا سبز را در ابعاد دلخواه خود خرد کنید. سپس آنها را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد. اگر لوبیا سبز تازه ندارید از لوبیا سبز منجمد بهره ببرید. در این صورت صبر کنید تا یخ لوبیا سبز آب گردد.

لوبیا سبز خرد شده را در یک قابلمه بریزید، میزانی آب به آن اضافه کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید لوبیا نیم پز گردد. بعد از نیم پز شدن لوبیا سبز آن را آبکش کنید و برای مراحل بعدی کنار بگذارید.

مرحله سوم: سینه مرغ را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه دمپختک بلغور با مرغ و لوبیا سبز و در فاصله ای که لوبیا سبز نیم پز می گردد فرصت کافی دارید تا مرغ را آماده کنید. یک عدد سینه مرغ میانه و بدون پوست و استخوان را با آب کاملا تمیز بشویید. اجازه دهید تا سینه مرغ کمی خشک گردد و آب اضافه از آن خارج گردد.

سپس آن را از طریق یک چاقو به صورت مکعبی در ابعاد میانه خرد کنید. تکه های مرغ هرقدر درشت تر باشد پخت آن سخت تر و زمان برتر می گردد پس آنها را در میزان درشت خرد نکنید تا راحت تر بپزد.

برای تهیه سینه مرغ به روش حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های می توانید اقدام کنید.

مرحله چهارم: پیاز داغ را آماده کنید

یک عدد پیاز را پوست بگیرید و بشویید. قسمت پایانیی پیاز را جدا کنید و آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید و میزان کافی روغن در آن بریزید. تابه را به همراه روغن روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا داغ گردد. سپس پیازهای نگینی شده را اضافه کنید. پیازها را روی حرارت ملایم تفت دهید تا جایی که سبک و شیشه ای شوند.

شما می توانید برای تهیه پیاز داغ آماده و روغن سرخ کردنی به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله پنجم: تکه های مرغ را تفت دهید

در این مرحله باید تکه های مرغ را به پیاز در حال تفت خوردن اضافه کنید. سینه مرغ خرد شده را با روغن و پیاز روی ملایم تفت دهید تا آب میان بافتی آن کشیده گردد و رنگش به سفید تغییر کنید.

مرحله ششم: لوبیا سبز را اضافه کنید

بعد از آنکه مرغ به همراه پیاز داغ به خوبی تفت خورد، لوبیا سبز نیم پز شده را اضافه کنید. لوبیا سبز را نیز با سینه مرغ و پیاز داغ به خوبی مخلوط کنید. مراقب باشید لوبیا سبز را با شدت هم نزنید تا له نگردد.

شما می توانید برای تهیه لوبیا سبز منجمد به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هفتم: بلغور گندم را به همراه ادویه ها اضافه کنید

بلغور گندم را آبکش کنید و به دیگر مواد دمپختک بلغور در تابه اضافه کنید. بلغور گندم را با سینه مرغ، لوبیا سبز و پیاز داغ روی حرارت مخلوط کنید. ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را در گوشه ای از تابه با روغن تفت دهید تا عطر آنها بلند گردد و از حالت خامی دربیاید. ادویه های تفت داده شده را با مواد دمپختک مخلوط کنید تا عطر و طعمشان به خورد دیگر مواد برود.

شما می توانید برای تهیه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هشتم: رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و مایه دمپختک بلغور را دم بگذارید

در نهایت دو قاشق رب گوجه فرنگی () را به محتویات درون تابه اضافه کنید و در روغن تفت دهید تا رنگ باز کند و طعم خامی رب گرفته گردد. رب را با دیگر مواد به خوبی ترکیب کنید تا یکدست شوند.

برای تهیه دمپختک بلغور ساده با مرغ و لوبیا سبز، مقدای آب به تابه اضافه کنید، درب تابه را ببندید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید مایه دمپختک بلغور پخته شوند و عطر و طعم مزه ها به خورد یکدیگر برود.

شما می توانید برای تهیه رب گوجه فرنگی به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله نهم: گوجه فرنگی را اضافه کنید

گوجه فرنگی ها را بشویید و سپس آنها را به شکل مکعبی و در میزان میانه خرد کنید. زمانی که آب مایه دمپختک بلغور کشیده شد و بلغورها کاملا نرم شدند گوجه ها را اضافه کنید و با بقیه مواد هم بزنید. کمی حرارت را زیاد کنید تا آب گوجه کشیده گردد و به روغن بیفتند.

مرحله آخر: دمپختک بلغور و مرغ را دم بگذارید

بعد از آنکه آب گوجه فرنگی کشیده شد و به روغن افتاد، در یک قابلمه دیگر کمی روغن بریزید، میزانی نان یا سیب زمینی به عنوان ته دیگ قرار دهید و دمپختک بلغور را روی آن بریزید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید دمپختک بلغور با مرغ و لوبیا سبز به مدت چهل و پنج دقیقه دم بکشد، سپس آن را سرو کنید.

دمپختک بلغور را می توانید با ، یا ماست () سرو کنید.

برای تهیه نان، ترشی و ماست به صورت حضوری یا اینترنتی می توانید از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه دمپختک بلغور با مرغ و لوبیا سبز

  • بلغور گندم را حتما از قبل بخیسانید تا هنگام پخت نرم باشد.
  • از ادویه پول بیبر (طرز تهیه پول بیبر) در تهیه این غذا می توانید بهره ببرید.
  • گوجه فرنگی را حتما در پایان به دمپختک بلغور اضافه کنید در غیر این صورت له می گردد. تکه های گوجه در این دمپختک باید معلوم باشد.
  • این غذا را حتما باید به شکل دمی آماده کنید.
  • بلغور گندم جایگزین مناسبی برای برنج است که می توانید انواع غذاها را با آن تهیه کنید.
  • بلغور گندم را به تنهایی یا در ترکیب با برنج می توانید بپزید.
  • می توانید از چند حبه سیر نیز در تهیه این غذا بهره ببرید.
  • وقتی که لوبیا سبز را به مایه دمپختک بلغور و لوبیا اضافه می کنید آن را به آرامی هم بزنید تا لوبیا سبزها متلاشی نشوند و در غذا شکل بدی پیدا ننمایند.
  • هر قدر بلغوری که استفاده می کنید ریزتر باشد، بهتر است و غذا شکل زیباتری پیدا می نماید.
  • می توانید به جای لوبیا سبز دمپختک را با مرغ و عدس یا ماش درست کنید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن دمپختک بلغور با مرغ و لوبیا سبز

دمپختک بلغور را حتما باید با سینه مرغ درست کرد؟

از آنجایی که سینه مرغ گوشت لخم و لطیفی دارد نسبت به ران مرغ برای تهیه این غذا مناسب تر است. شما می توانید از گوشت قرمز تکه ای نیز در تهیه این غذا بهره ببرید. اگر در رژیم گیاهخواری به سر می برید می توانید دمپختک بلغور را صرفا با لوبیا سبز آماده کنید یا از گوشت های گیاهی بهره ببرید.

بلغور به چه مدت زمان برای دم کشیدن احتیاج دارد؟

زمان دم کشیدن بلغور به میزان زمان دم کشیدن برنج است و به نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه زمان برای دم کشیدن احتیاج دارد.

بلغور گندم چه خواصی برای سلامت بدن دارد؟

بلغور گندم سرشار از مواد معدنی و ویتامین های مختلف مثل کلسیم و منیزیم است و یکی از غلات بسیار مفید و کامل برای پخت انواع غذاست. این ماده غذایی دارای خواص زیر است:

  • بلغور گندم طبعی گرم داشته و انرژی لازم برای فعالیت های روزمره را فراهم می نماید.
  • وجود فیبر موجود در بلغور باعث می گردد مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشید.
  • برای افراد مبتلا به قند خون بسیار مناسب است.
  • چربی کم و پروتئین گیاهی و فیبر زیاد دارد.
  • به تنظیم و تعادل هورمون های زنانه یاری می نماید.
منبع: افق کوروش

به "دمپختک بلغور با مرغ و لوبیا سبز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دمپختک بلغور با مرغ و لوبیا سبز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید