طرز تهیه لوبیا پلو کته با گوشت چرخ نموده به روش رستورانی
به گزارش مجله کامپیوتر، لوبیا پلو کته با گوشت چرخ نموده یکی از روش های پرطرفدار طبخ لوبیا پلو است که با سرعت بیشتری آماده می گردد. شما می توانید لوبیا پلو دمی با گوشت چرخ نموده را به عنوان غذای اصلی در مهمانی های خود نیز سرو کنید. این پلو کته به خاطر لوبیا سبز، برنج و گوشت چرخ نموده ارزش غذایی بالایی دارد و یک وعده غذایی کامل است. در این مقاله از در روش طرز تهیه لوبیا پلو کته ای با گوشت چرخ نموده را به همراه نکات اضافی و فوت و فن های خوشمزه شدن آن به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو دمی با گوشت چرخ نموده
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
برنج | 2 لیوان فرانسوی دسته دار (حدود 400 گرم) |
گوشت چرخ نموده مخلوط | 250 گرم |
لوبیا سبز خرد شده | 500 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری سرخالی |
گوجه فرنگی | 5 عدد میانه |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد میانه |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
ادویه مخصوص لوبیا پلو | 1 قاشق چای خوری |
روغن سرخ کردنی | به مقدار کافی |
زعفران (دم نموده) | 1 قاشق غذاخوری |
دارچین | نصف قاشق چای خوری |
آب جوش | 3 تا 4 لیوان فرانسوی دسته دار |
ماست و ترشی | برای سرو لوبیا پلو |
مدت زمان آماده سازی مواد لوبیا پلو کته با گوشت چرخ نموده: 40 دقیقه
مدت زمان پخت لوبیا پلو دمی با گوشت چرخ نموده: 40 دقیقه
مقدار کالری در 100 گرم لوبیا پلو کته ای با گوشت چرخ نموده: حدود 160 تا 180 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه لوبیا پلو کته با گوشت چرخ نموده
برای اینکه یک لوبیا پلو دمی خوشمزه با گوشت چرخ نموده درست کنید باید مرحله به مرحله مطابق دستورالعمل زیر عمل کنید:
مرحله اول: برنج را خیس کنید
برای تهیه این لوبیا پلو دمی بهتر است از برنج ایرانی بهره ببرید تا عطر و طعم غذای شما دوچندان گردد. اما در هر صورت از هر برنجی که استفاده می کنید در ابتدا باید برنج را خوب بشویید. برای شستن برنج، مقداری آب روی برنج ریخته، برنج را با دست به آرامی حرکت دهید، سپس آب روی برنج را خالی کنید. این کار را سه مرتبه انجام دهید.
حالا به برنج خیس خورده آب اضافه کنید، طوری که سطح برنج کاملاً با آب پوشانده گردد. حدود دو قاشق غذاخوری سرخالی نمک نیز در این مرحله به ظرف برنج اضافه کنید.
در صورت تمایل شما می توانید نمک، انواع برنج ایرانی و برنج خارجی را به صورت یا اینترنتی از فروشگاه های خریداری نمایید.
مرحله دوم: لوبیا سبزها را خرد کنید
در ابتدا سر و ته لوبیا سبزها را جدا نموده، سپس آنها را کاملاً بشویید و خشک کنید. حالا با یک چاقوی تیز لوبیا سبزها را به قطعات 1 تا 2 سانتی متری تقسیم نمایید.
مرحله سوم: پیاز را نگینی خرد نموده و سرخ کنید
در این مرحله از طرز تهیه لوبیا پلو کته ای با گوشت چرخ نموده باید پیازها را نگینی خرد کنید. در قابلمه ای که می خواهید لوبیا پلو را درست کنید مقداری روغن سرخ کردنی بریزید و آن را روی حرارت میانه قرار دهید.
بعد از اینکه روغن کاملاً داغ شد، پیازهای خرد شده را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ پیازها تغییر پیدا نموده و سبک شوند. در این مرحله لازم نیست که پیازها خیلی سرخ و طلایی شوند.
برای خرید انواع روغن سرخ کردنی و پیاز داغ منجمد آماده می توانید به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های اقدام نمایید.
مرحله چهارم: گوشت چرخ نموده را اضافه کنید
بعد از اینکه پیازها سبک شدند، گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا گوشت کاملاً سرخ گردد. هنگام اضافه کردن گوشت، مرتب مواد را هم بزنید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید گوشت با حرارت کم سرخ گردد. این باعث خواهد شد تا چربی گوشت به آرامی جدا شده و غذای شما طعم لذیذ تری پیدا کند.
در صورت تمایل می توانید گوشت چرخ نموده را حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های خریداری نمایید.
مرحله پنجم: لوبیا سبزها را اضافه نموده و تفت دهید
در این مرحله از طرز تهیه لوبیا پلو دمی با گوشت چرخ نموده، نوبت اضافه کردن لوبیا سبز است. حدود 5 دقیقه لوبیا سبز را تفت دهید. لازم نیست که رنگ لوبیاها تغییر پیدا کند.
همین که آب میان بافتی لوبیا سبز خارج گردد، کافیست.
مرحله ششم: ادویه ها را اضافه کنید
حالا نمک، زردچوبه، ادویه مخصوص لوبیا پلو و فلفل سیاه را به لوبیا و گوشت چرخ نموده اضافه کنید. در این مرحله نیز باید حرارت کم باشد تا ادویه ها نسوزند و غذای شما طعم تلخ یا بوی نامطلوب پیدا نکند.
برای خرید نمک، زردچوبه و فلفل سیاه می توانید به صورت حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه نمایید.
مرحله هفتم: رب گوجه و پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید
این مرحله زمان اضافه کردن رب گوجه و پوره گوجه فرنگی است. برای تهیه پوره گوجه 4 تا 5 عدد گوجه رسیده را با رنده دستی یا میکسر پوره کنید. ابتدا رب گوجه را اضافه کنید و کمی با گوشت تفت دهید تا از خامی بیفتد و رنگ باز کند.
سپس پوره گوجه فرنگی را به مایه گوشت چرخ نموده اضافه کنید تا روی حرارت ملایم آب آن کاملاً کشیده گردد. استفاده از پوره گوجه فرنگی در پلوهای دمی به قوی شدن طعم و مزه غذای شما یاری می نماید.
در صورت تمایل خرید رب گوجه فرنگی را به صورت اینترنتی یا حضوری از فروشگاه های انجام دهید.
مرحله هشتم: اجازه دهید مایه لوبیا پلو بپزد
در این مرحله از طرز تهیه لوبیا پلو کته با گوشت چرخ نموده 3 تا 4 لیوان آب جوش به مایه لوبیا پلو اضافه کنید. اگر برنج شما به پخت طولانی تری احتیاج دارد، آب بیشتری اضافه نمایید.
بعد از اینکه آب به جوش آمد، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا مایه لوبیا پلو حدود 30 تا 40 دقیقه با حرارت کم بپزد شوند.
مرحله نهم: برنج را اضافه کنید
مایه لوبیا پلو که پخت حالا برنج خیس خورده را به مواد داخل قابلمه اضافه نمایید. آب به مقدار 2 سانتی متر باید بالاتر از سطح برنج داخل قابلمه باشد. اجازه دهید روی حرارت میانه اجازه دهید، برنج نیم پز گردد و آب اضافی تبخیر گردد.
مرحله آخر: لوبیا پلو با گوشت چرخ نموده را کته کنید
حالا زعفران و 2 قاشق غذاخوری سرخالی روغن روی لوبیا پلو بریزید. اگر دوست دارید نصف قاشق چای خوری یا کمتر دارچین هم روی پلو بپاشید. زمانی که آب برنج کاملا کشیده شد، باید دم کنی را بگذارید تا لوبیا پلو کاملاً به روش کته دم بکشد. حدود 30 الی 40 دقیقه زمان برای دم کشیدن لوبیا پلو ضروری است.
بعد از اینکه لوبیا پلو دم کشید آن را با مخلفات دلخواه مثل سبزی خوردن، و یا ماست سرو کنید. نوش جان!
برای خرید زعفران، دارچین، ترشی و ماست می توانید حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام نمایید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه لوبیا پلو کته با گوشت چرخ نموده
- اگر بوی لوبیا سبز را هنگام پخت دوست ندارید، می توانید یک تکه کوچک چوب دارچین را درون قابلمه ای که مواد را سرخ می کنید، قرار دهید. بعد از اینکه مواد نیم پز شد، چوب دارچین را خارج کنید.
- شما می توانید لوبیا پلو با گوشت چرخ نموده را نیز با برنج آبکش شده درست کنید. فقط کافیست برنج را آبکش نموده و لایه لایه مواد را به آن اضافه نمایید. برای مطالعه طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ نموده به روش آبکش روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
- برای اینکه مدت زمان پخت کمتر گردد، شما می توانید از قبل لوبیا سبز را با آب گوجه فرنگی طبخ نموده و سپس به دیگر مواد خود اضافه کنید.
- اضافه کردن روغن به پلو باعث می گردد تا پلو شما ظاهر بهتری داشته باشد و دانه های برنج به همدیگر نچسبد و ته دیگ خوبی بگیرد.
- برنج را کمی زودتر از حالت معمول دم کنید، زیرا آب موجود در لوبیا سبز نیز به پخته شدن برنج شما یاری خواهد نمود.
- برای تهیه لوبیا پلو ته با گوشت چرخ نموده می توانید از ادویه هایی مانند پودر زیره و پودر دارچین بهره ببرید. این به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد.
- یک راز خوشمزه شدن لوبیا پلو ادویه مخصوص لوبیا پلو است. برای مطالعه طرز تهیه ادویه مخصوص لوبیا پلو روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
بیشتر بخوانید: رازهای خوشمزه شدن لوبیا پلو که نمی دانستید
فوت و فن های خوشمزه شدن لوبیا پلو کته با گوشت چرخ نموده
چرا لوبیا پلو دمی با گوشت چرخ نموده شفته می گردد؟
اگر آبی که برای پخت لوبیا و برنج برای لوبیا پلو کته ای بهره ببرید زیاد باشد، لوبیا پلو کته شفته و خمیر خواهد شد.
چه گوشتی برای لوبیا پلو کته ای بهتر است؟
این به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد. برای طبخ این غذا می توانید از گوشت چرخ نموده گوسفندی، گوشت چرخ نموده گوساله یا چرخ نموده مخلوط استفاده نمایید.
منبع: افق کوروش