طرز تهیه انواع نان فانتزی

به گزارش مجله کامپیوتر، یکی از مواد غذایی پر مصرف در سفره های ایرانی، انواع نان است. امروزه نان های فانتزی زیادی نظیر باگت، سوخاری، ساندویچی و غیره در نانوایی ها و به صورت خانگی طبخ می گردد. در این مقاله به معرفی و آنالیز انواع نان فانتزی خواهیم پرداخت، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و با استفاده از طرز تهیه انواع نان فانتزی، این نان های خوش طعم را در منزل تهیه نموده و به همراه غذاهایی نظیر گوشت، سبزیجات و غیره سرو کنید.

طرز تهیه انواع نان فانتزی

انواع نان فانتزی

  • نان باگت
  • نان شیرمال
  • نان همبرگر
  • نان سوخاری
  • نان تست
  • نان ساندویچی
  • نان گاتا
  • نان پیتا
  • نان چاودار
  • نان یوفکا
  • نان سبوس دار گندم

طرز تهیه انواع نان فانتزی

در ادامه مقاله طرز تهیه انواع نان فانتزی را بیان خواهیم کرد.

نان باگت لذیذ

  • آرد 500 گرم
  • بیکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
  • نمک 1 قاشق چای خوری
  • شکر 1 قاشق غذاخوری
  • مایه خمیر 1 قاشق غذاخوری
  • آب ولرم 1/5 پیمانه
  • روغن مایع 1/5 پیمانه
  • کنجد به مقدار لازم
  • تخم مرغ 1 عدد
  • کنجد و سیاه دانه به مقدار دلخواه برای تزئین نان باگت

طرز تهیه انواع نان فانتزی باگت

  • برای تهیه نان فانتزی باگت ابتدا فر را روی حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار داده و درون فر یک ظرف آب قرار دهید تا محیط فر به خوبی مرطوب گردد.
  • در ادامه، شکر و مایه خمیر را در ظرفی ریخته و به خوبی مخلوط کنید.
  • سپس نصف پیمانه آب ولرم را به مخلوط شکر و مایه خمیر اضافه کنید و ظرف حاوی خمیر مایه و شکر را در جای گرم قرار داده تا خمیر مایه آماده گردد.
  • در مرحله بعد برای طرز تهیه نان فانتزی باگت، آرد را چندین مرتبه الک کنید.
  • تخم مرغ و نمک را در یک کاسه ریخته و مواد را به خوبی هم زده تا با هم مخلوط شوند.
  • سپس روغن مایع، بیکینگ پودر و مابقی آب ولرم را به ترکیب تخم مرغ اضافه کنید.
  • در ادامه مایه خمیر حاضر شده را نیز به ترکیب تخم مرغ اضافه کنید.
  • آرد را کم کم به ترکیب تخم مرغ و مایه خمیر اضافه نموده و به خوبی با هم مخلوط کنید.
  • خمیر بدست آمده را به خوبی ورز دهید.
  • درون ظرف دیگری را با مقداری روغن مایع به خوبی چرب نموده و خمیر نان باگت را در ظرف قرار دهید. روی ظرف را با استفاده از سلفون به خوبی بپوشانید.
  • ظرف حاوی خمیر باگت را به مدت 30 دقیقه در جای مناسبی بگذارید تا خمیر استراحت نموده و حجمش دو برابر گردد.
  • سپس بعد از آماده شدن خمیر نان باگت، خمیر را به شکل گلوله های مناسب در مقدار های دلخواه در آوردید.
  • گلوله های خمیر نان باگت را در سینی فر قرار داده و روی خمیرها را به مدت 15 دقیقه بپوشانید.
  • در ادامه، یک قاشق غذاخوری آرد را در یک تابه کوچک ریخته و نصف پیمانه آب به آن اضافه کنید.
  • سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار داده تا ترکیب این مواد به غلظت برسد.
  • روی خمیرها را باز نموده و با استفاده از قلم مو، مخلوط آرد و آب غلیظ شده را روی خمیرها بکشید.
  • در ادامه روی خمیر نان باگت را با استفاده از کنجد یا سیاه دانه تزئین کنید.
  • سینی را به مدت 20 دقیقه در فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار دهید.
  • بعد از اینکه رنگ نان ها طلایی شد و نان به خوبی پخته شد، سینی را از درون فر خارج نموده، اجازه دهید در محیط خنک گردد.
  • سپس به مقدار دلخواه نان باگت را برش زده و نوش جان کنید.

طرز تهیه نان فانتزی همبرگر

  • آرد 4 پیمانه
  • کره ذوب شده یا روغن مایع نصف پیمانه
  • شکر 2 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ 2 عدد
  • نمک 1 قاشق چای خوری
  • شیر 1.5 پیمانه
  • کنجد به مقدار دلخواه برای تزئین نان فانتزی همبرگر
  • پودر مایه خمیر 1 قاشق مربا خوری

مراحل تهیه نان مخصوص همبرگر

  • برای تهیه نان همبرگر، ابتدا شیر را جوشانده و اجازه دهید، خنک گردد.
  • شکر و پودر مایه خمیر را در ظرف مناسبی با هم مخلوط نموده و به شیر ولرم اضافه کنید.
  • سپس 15 دقیقه اجازه دهید تا خمیر مایه آماده گردد.
  • کره ذوب شده یا روغن مایع را با نمک و تخم مرغ مخلوط کنید.
  • این ترکیب را به مخلوط خمیر مایه آماده شده، اضافه کنید.
  • در ادامه، آرد را چندین مرتبه الک نموده تا سبک گردد و خمیر همبرگر تردتر و خوشمزه تر گردد.
  • آرد الک شده را به آرامی به مواد اضافه نموده و به خوبی مخلوط کنید.
  • سپس ظرف بزرگی انتخاب نموده و کف آن را چرب کنید.
  • خمیر همبرگر را در درون ظرف ریخته و روی آن را بپوشانید. اجازه دهید خمیر به مدت 2 ساعت بماند تا حجمش دو برابر گردد.
  • بعد از آماده شدن خمیر، خمیر همبرگر را به چند قسمت تقسیم نموده و آنها را با استفاده از دستتان گرد کنید.
  • در مرحله بعد، سینی فر را کمی چرب نموده و گلوله های خمیر را با فاصله در سینی فر قرار دهید.
  • سپس زرده تخم مرغ را با استفاده از قلم مو روی خمیر ها بمالید و با کنجد روی خمیرها را تزئین کنید.
  • مجدداً خمیرها را به مدت 15 دقیقه بپوشانید.
  • در مرحله آخر، فر را روی حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار داده تا گرم گردد.
  • سینی خمیر را به مدت 20 دقیقه درون فر قرار دهید تا طلائی و پخته گردد.

نان شیرمال

  • آرد گندم 3 پیمانه
  • تخم مرغ 2 عدد
  • شیر 1 لیوان
  • کشمش نصف پیمانه
  • شکر نصف پیمانه
  • کره 150 گرم
  • پودر خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری
  • نمک نصف قاشق چای خوری
  • روغن مایع به مقدار لازم
  • آب ولرم به مقدار لازم

مراحل تهیه نان فانتزی شیرمال

  • برای تهیه نان فانتزی شیرمال، پودر خمیر مایه را به همراه 2 قاشق غذاخوری آب ولرم و 1 قاشق چای خوری شکر در ظرفی بریزید.
  • اجازه دهید مایه خمیر به مدت 10 دقیقه استراحت نموده تا حاضر گردد.
  • سپس کره را در دمای محیط قرار داده تا نرم گردد.
  • مایه خمیر را بعد از آماده شدن به همراه 1 عدد تخم مرغ، کره، شیر، شکر و نمک درون کاسه ای بزرگ بریزید و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
  • در ادامه، به مواد یکدست شده، آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیری لطیف و نرم به دست آید.
  • سپس کشمش را به خمیر اضافه نموده و خمیر را ورز دهید تا مواد کاملاً یکدست گردد.
  • ظرفی را انتخاب نموده و کف آن را چرب کنید.
  • در ادامه خمیر آماده شده را به مدت 3 ساعت درون ظرفی مناسب قرار دهید تا به خوبی استراحت کند.
  • در این مرحله، بعد از آماده شدن خمیر، خمیر شیرمال را به دلخواه شکل دهید.
  • خمیرهای نان شیرمال را با فاصله در سینی فر بچینید.
  • در ظرف کوچکی 1 عدد تخم مرغ را به همراه مقداری کره ذوب شده، ریخته و به خوبی با هم ترکیب کنید.
  • سپس با استفاده از قلم مو ترکیب تخم مرغ را روی خمیرها بکشید.
  • روی خمیر را پوشانده و اجازه دهید خمیر به مدت 30 دقیقه استراحت کند.
  • بعد از 30 دقیقه، خمیر را به مدت 20 دقیقه در فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم شده از قبل، قرار دهید.
  • توجه داشته باشید که یک ظرف آب نیز درون فر قرار دهید تا با بخار آب، نان شیرمال خشک نگردد.
  • در نهایت شعله بالای فر را روشن نموده تا روی نان شیرمال نیز طلایی گردد.
  • بعد از پخته شدن نان شیرمال، سینی را از فر خارج نموده تا در دمای محیط خنک گردد.

نان تست

  • آرد 2 پیمانه
  • مایه خمیر 1 قاشق چای خوری
  • شکر 1 قاشق چای خوری
  • نمک به مقدار لازم
  • روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
  • کره ذوب شده 1/4 پیمانه
  • آب ولرم به مقدار لازم
  • تخم مرغ 1 عدد

طرز تهیه نان فانتزی تست

  • آرد الک شده، شکر و مایه خمیر را در کاسه ریخته و به خوبی با هم ترکیب کنید.
  • در ادامه، کره و روغن مایع را به مخلوط آرد اضافه نموده و به خوبی ورز دهید.
  • در این مرحله نمک و آب ولرم را کم کم به مخلوط نان فانتزی تست اضافه کنید.
  • مواد را به خوبی ورز داده تا خمیری یکدست بدست آورید.
  • خمیر آماده شده را به مدت 15 دقیقه کنار قرار دهید تا استراحت کند.
  • در ادامه، قالب نان تست را چرب نموده و داخل آن کاغذ روغنی پهن کنید.
  • خمیر آماده شده را داخل قالب ریخته و مجدداً کنار قرار داده تا حجم خمیر بیشتر گردد.
  • در این مرحله، قالب خمیر را به همراه یک کاسه آب درون فر قرار دهید.
  • فر را روی حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار داده و اجازه دهید به مدت 20 دقیقه نان تست حاضر گردد.
  • در نهایت تخم مرغ و کره آب شده را با استفاده از قلم مو روی نان بمالید.
  • شعله بالای فر را روشن نموده تا روی سطح نان، طلائی رنگ گردد.
  • بعد از پخته شدن نان، سینی را از فر خارج نموده، اجازه دهید در محیط خنک گردد.
  • سپس نان را برش داده و همراه با غذا سرو کنید.

نان سوخاری یکی دیگر از انواع نان فانتزی

  • شکر 280 گرم
  • تخم مرغ 8 عدد
  • روغن مایع 200 گرم
  • خامه صبحانه 4 قاشق غذاخوری
  • آب ولرم 2 پیمانه
  • نمک 1 قاشق چای خوری
  • آبلیمو تازه 2 قاشق غذاخوری
  • آرد 1 کیلو و 500 گرم
  • خمیر مایه 80 گرم

مراحل تهیه نان سوخاری خوشمزه

  • ابتدا آب ولرم را داخل یک ظرف ریخته و چند قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید.
  • سپس خمیر مایه را درون ظرف ریخته تا پف کند.
  • چند قاشق غذاخوری آرد نیز به خمیر مایه اضافه نموده و کنار بگذارید.
  • تخم مرغ، شکر، آب، نمک، آبلیمو، روغن مایع و خامه صبحانه را درون ظرف دیگری ریخته و به خوبی مواد را هم بزنید تا شکر در مواد حل گردد.
  • در ادامه، آرد را کم کم به مواد اضافه کنید.
  • مایه خمیر پف نموده را نیز به مواد نان سوخاری اضافه و به خوبی هم بزنید.
  • خمیر را پوشانده و به مدت 2 ساعت در جای گرم قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر گردد.
  • بعد از آماده شدن خمیر، خمیر را تقسیم نموده و در قالب مستطیل شکل بریزید.
  • فر را روی حرارت 200 درجه سانتی گراد روشن نموده تا گرم گردد.
  • روی خمیر را با زرده تخم مرغ و پودر قند بپوشانید.
  • سپس سینی خمیر را در فر قرار داده و اجازه دهید تا نان بپزد.
  • بعد از آماده شدن نان سوخاری، قالب را از فر خارج نموده، اجازه دهید نان در دمای محیط خنک گردد.
  • سپس نان را برش زده و سرو کنید.

نان پیتا یکی دیگر از انواع نان فانتزی

نان پیتا که یک نوع از انواع نان فانتزی است را می توان به همراه انواع گوشت ، سبزیجات خوشمزه و انواع سس سرو کرد. نان پیتا با استفاده از آرد گندم در دمای بالا پخته شده که همین امر موجب حاضر شدن سریع مایه خمیر می گردد. بعلاوه در هنگام پخت نان پیتا، وسط نان پیتا، یک حباب بزرگ هوا ایجاد می گردد که به جیب نان معروف است و درون جیب را با موادی نظیر گوشت و سبزیجات و سس پر نموده و سرو می نمایند.

نان چاودار

نان چاودار با آرد چاودار یا آرد نان طبخ می گردد و عطر و طعم بی نظیر و فوق العاده ای دارد. بعلاوه برای خوش عطر و طعم بودن نان چاودار از شوید نیز استفاده می نمایند. به این صورت که در هنگام تهیه خمیر نان خوشمزه چاودار، مقداری شوید را به خمیر نان می زنند. از نان چاودار بعلاوه برای سرو ساندویچ هایی نظیر ساندویچ گوشت و پاسترامی به همراه سس خردل استفاده می نمایند.

کلام آخر

در این مقاله شما را با انواع نان فانتزی آشنا کردیم، بنابراین این نان های خوشمزه و لذیذ را با توجه به دستور تهیه آنها، در منزل طبخ نموده و نوش جان کنید. اگر طرز تهیه نان های فانتزی دیگری را می دانید، شاد می شویم با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه انواع نان فانتزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه انواع نان فانتزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید