طرز تهیه سس اسپانیول
به گزارش مجله کامپیوتر، سس اسپانیول یک سس قهوه ای رنگ کلاسیک است که به طور معمول از عصاره گوشت، آرد تفت داده و گوجه فرنگی تهیه و با حرارت غلیظ می گردد. با توجه به این که این سس در اصل فرانسوی است و به گفته آلن دیویدسون این نام هیچ ارتباطی با اسپانیا ندارد و ریشه های این سس را باید در تاریخ آشپزی فرانسه جستجو کرد
اسپانیول طعمی قوی دارد و آن را هرگز به صورت خالص سرو نمی نمایند و بیشتر پایه ای برای سس هاو غذاهای دیگر است. در ادامه طرز تهیه این سس کلاسیک را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه سس اسپانیول
- هویج کوچک (خرد شده) یک عدد
- پیاز میانه (خرد شده) یک عدد
- کره بدون نمک یک چهارم فنجان
- آرد یک چهارم فنجان
- عصاره داغ گوشت قرمز چهار فنجان
- پوره گوجه فرنگی یک چهارم فنجان
- سیر (خرد شده) سه حبه
- ساقه کرفس (خرد شده) یک عدد
- پودر فلفل سیاه یک دوم قاشق چای خوری
- برگ بو یک عدد
طرز تهیه سس اسپانیول
مرحله اول
هویج و پیاز خرد شده را به همراه کره در یک قابلمه بزرگ بریزید و تفت بدهید، حدود شش تا هشت دقیقه برای سرخ کردن آن ها کافی است. سپس آرد را به قابلمه اضافه کنید و به مدت شش تا 10 دقیقه تفت بدهید تا کاملا قهوه ای رنگ گردد.
مرحله دوم
حالا می توانید آب گوشت گرم را به مواد بیفزایید، در این مرحله با سرعت مواد را هم بزنید تا آرد ها گوله نشوند و مایعی یکدست داشته باشید.
مرحله سوم
سپس پوره گوجه فرنگی، سیر، کرفس، فلفل سیاه و برگ بو را اضافه کنید و زمان دهید تا مواد به جوش بیاید. پس از چند دقیقه، دمای گاز را کم نموده تا مواد به آرامی بجوشند و از حجم آن کم گردد. صبر کنید تا مایع بخار شده و غلیظ گردد و در نهایت سه فنجان از آن باقی بماند. برای این مرحله 45 دقیقه زمان احتیاج دارید.
مرحله چهارم
در آخر، سس اسپانیول را از یک آبکش ریز رد کنید تا مواد جامد آن جدا شوند و سس خالص باقی بماند.
چند نکته
- سس را باید دست کم یک روز پیش از سرو آماده کنید تا کاملا خنک و جا افتاده باشد.
- این سس بوی تندی دارد و ممکن است در طی طبخ آن اذیت شوید، پس حتما در فضایی آن را تهیه کنید که گردش هوای خوبی دارد.
- شما می توانید از اندازه کمی شکر قهوه ای در این سس بهره ببرید.
- غذاهای فرانسوی در سراسر دنیا هواداران زیادی دارد پیشنهاد می کنیم طرز تهیه سوپ پارمانتیه و طرز تهیه خوراک ژیگو را بخوانید.